person_outline
search

bannersokolka1

Ekocentrum Čapí hnízdo

Ekocentrum Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku je od června 2012 otevřeno veřejnosti. K dispozici je zázemí pro environmentální výuku pro děti i dospělé. Venku je expozice divokých handicapovaných zvířat, na kterou navazuje naučná stezka v areálu Farmy Čapí hnízdo.

Ekocentrum Čapí hnízdo v „Labyrintu zvířat“ poskytuje nejen domov handicapovaným divokým zvířatům a ptákům, kteří z různých důvodů nemohou být vráceni zpět do volné přírody, ale také se zde můžete setkat „tváří v tvář“ s některými druhy zvířat hospodářských.

Během prohlídky Labyrintu se zvířaty se vám budou věnovat pracovníci Ekocentra a trpělivě zodpovídat vaše zvídavé dotazy. Ti zdatnější mohou potom ještě vyrazit na 2km dlouhou naučnou stezku, která vede areálem Farmy Čapí hnízdo mezi pastvinami s hospodářskými zvířaty, kolem revitalizovaného potoka se pstruhy a tůňkami, ve kterých se to jen hemží životem… a také tentokrát se bude doprovod těšit na váš zájem a případné dotazy.

V Ekocentru je k dispozici zázemí a plně vybavené prostory pro řemeslné dílny, přednášky a výukové programy pro děti i dospělé. Na recepci, kde se kupují vstupenky, se můžete občerstvit nebo koupit malou pozornost pro ty, kteří dnes bohužel museli zůstat doma…



Posted: 2017-03-07 14:34:17