person_outline
search

bannersokolka1

Nový Dvůr v Novém Kostele

Historický areál Nový Dvůr v Novém Kostele na Chebsku prochází již od roku 2013 důkladnou rekonstrukcí. Avšak při kulturních a společenských akcích jsou objekty přístupné veřejnosti.

Poplužní dvůr Nový Dvůr, který se nachází na okraji obce Nový kostel v Karlovarském kraji, byl založen na konci 16. století rodem Multzů z Valdova. V době kolem roku 1792 nechal František Multz vystavět v areálu dvora nový rokokový zámek, jehož vnitřní výzdoba byla vytvořena až na počátku 19. století. Nový Dvůr byl po skončení druhé světové války zestátněn a sloužil potřebám státního statku. I díky tomuto období byl stav objektu před rekonstrukcí katastrofální – spadlé střechy, rozbité podlahy, zničená štukatura.

Dnes jsou již všechny místnosti na zámku přístupné veřejnosti a na rekonstrukci čekají prostory ve správních budovách a ve stodolách.

Areál se tak díky rekonstrukci pomalu probouzí k životu, a tak není divu, že zde probíhají různé prvomájové oslavy, prezentační akce záchranných složek, koncerty nebo svatby.
 



Posted: 2017-03-08 13:18:02