person_outline
search

bannersokolka1

Galakoncert k nedožitým 70. narozeninám - Michal Tučný

Velký sál v pražské Lucerně si 4. dubna od 19 hodin zavzpomíná na posledního kovboje, kde zazní ty největší hity country legendy Michala Tučného v podání nejvýznamnějších osobností české hudební scény.

Jedná se o významné jubileum, a tak není divu, že pozvání přijaly významné osobnosti, mezi ně se řadí Ondřej Hejma, Václav Blaha (Divokej Bill), Františka Segráda, Tomáš Linka, Tomáš Hrbáček (Harlej), Tomáš Trapla nebo legendární Tučňáci a mnoho dalších hvězd naší hudební scény.

Na podiu se objeví i dcera Michala Tučného Míša. Večerem bude provázet moderátor Aleš Háma a všichni zpěváci budou doprovázení skvělou country kapelou BlueGround.

Michalu Tučnému neodmyslitelně patří česká country hudba, během své téměř třicetileté hudební kariéry prošel skupinami Rangers, Greenhorns/Zelenáči, Fešáci, aby nakonec zakotvil u svých Tučňáků. Jeho písničky doslova zlidověly. Spolehlivě na ně dojde u každého táboráku, stále znějí v rozhlasovém éteru, vycházejí na kompaktních discích a dokonce je najdeme i ve školních učebnicích.

V březnu 1995 všechny tyto krásné písně osiřely. Ale ne nadlouho. Michalových sirotků se ujali jeho fanoušci, kteří se od roku 1998 scházeli rok co rok v jeho milovaných Hošticích u Volyně, aby si je zde společně s Michalovými přáteli a kolegy zazpívali.



Posted: 2017-02-01 09:46:33