person_outline
search

bannersokolka1

Brtnický expres: turistický cyklovlak Děčín – Krásná Lípa – Mikulášovice

Od dubna do října jezdí turistický cyklovlak s názvem Brtnický expres. O víkendech vozí turisty z Děčína přes Krásnou Lípu do Mikulášovic.

V době cyklistického léta v sobotu, v neděli a ve svátek v období od 1. dubna do 29. října 2017 pojede nově pro návštěvníky Českého Švýcarska nový pár turistických spěšných vlaků:

Rumburk – Děčín a zpět
Děčín – Krásná Lípa – Mikulášovice dolní nádraží

Vlaky jezdí v so, ne a státem uznané svátky. Celá oblast je protkána sítí turistických a cyklistických tras, obvykle navazujících na železniční stanice, např. rozhledna Tanečnice (přístupná i na kole), cyklo směr Lobendava a Severní – nejsevernější bod ČR.

V úseku Jedlová – Rumburk dochází k nárůstu 4 párů osobních vlaků. Je to prodloužení 3 párů vlaků relace Česká Lípa – Jedlová a opačně a jednoho páru vlaků relace Děčín – Jedlová a opačně.
 
Železniční trať Děčín – Rumburk s odbočkou do České Lípy (v jízdním řádu pro cestující označená číslem 081) je jednokolejná železniční trať. Vede z Děčína do Rumburku přes Benešov nad Ploučnicí, kde odbočuje část trati do České Lípy, Českou Kamenici, Jedlovou, Rybniště a Krásnou Lípu. Trať byla zprovozněna v roce 1869, úsek z Benešova nad Ploučnicí do České Lípy v roce 1872.



Posted: 2017-03-09 12:29:05