person_outline
search

bannersokolka1

Zoopark Zájezd - malá zoologická zahrada v okrese Kladno

Zoopark je s péčí budovaná mini-zoo v obci Zájezd. Uvidíte zde několik druhů opic a poloopic (jistě znáte lemury z kreslené pohádky Madagaskar), kočkovité šelmy i dravé ptáky.

I ve Středočeském kraji můžete najít kousek té nevšední přírody, a to v Zooparku Zájezd. Malou, pozvolna se rozrůstající zoo najdete v obci Zájezd, nedaleko města Kladna a letiště Václava Havla. Rozkládá se na necelých 2500m2 a v roce 1998 ji založili lidé, kteří neváhali a začali realizovat své sny. Areál byl pro veřejnost zpřístupněn 1. září 2009.

V zooparku je chováno přes 40 druhů exotických a domácích zvířat. Těšit se můžete na několik druhů lemurů a drápkatých opiček, velbloudy, lamy, surikaty, klokany, mary a různé druhy papoušků a dravých ptáků. Také zde žijí kočkovité šelmy například karakali, oceloti a v evropské přírodě ohrožení rysové.

Od jara 2017 je zde otevřená také unikátní expozice Terária, která je věnovaná především plazům. Je zde kolem třiceti druhů včetně velmi ohrožených leguánů, jedovatých žab nebo jedněch z největších chameleonů na světě.

Nejen pro děti je zde otevřený kontaktní zookoutek, kde můžete poznat ovce, kozy, morčata a králíky opravdu velmi zblízka. Zoopark je koncipován ryze přírodně, proto jsou výběhy, voliéry a další stavby vyráběny z přírodních materiálů. Po celý rok zde pro vás připravují nejrůznější zábavné a naučné programy (komentovaná krmení, prohlídky s průvodcem, ukázky dravých ptáků, křtiny, soutěže pro děti, divadelní představení a jiné).



Posted: 2017-03-09 16:01:02