person_outline
search

bannersokolka1

Velikonoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze 2017

Praha zavoní jarem a oslaví Velikonoce největšími trhy v České republice. Jarní trhy nabídnou lidovou zábavu, ukázky tradičních zvyků a řemesel i dobré jídlo. Průvodcem návštěvníků budou opět obrázky Josefa Lady.

V desítkách stánků nabídnou prodejci typické velikonoční zboží, dárky a dekorace. V jarně dekorovaném tržišti se záplavou žlutých květů návštěvníci opět uvidí motivy českého ilustrátora Josefa Lady, ze kterých dekoratéři čerpají stejně jako o Vánocích. Tentokrát vybírají z velikonočních obrázků oblíbeného malíře, který ztvárnil tyto slavnosti v českých vesnicích. 

Atmosféru českých obyčejů podtrhne také čistě folklórní program a nabídka klasických českých jídel. Mimo jiné byly od pamětníků posbírány recepty na přípravu různých druhů punčů, takže je hosté budou moci ochutnat v alkoholické i nealkoholické podobě. Své umění předvedou mistři různých řemesel.

Výrazné změny se letos dočká velikonoční bříza, která bude ve větším množství než obvykle ozdobená barevnými vajíčky, věnci a pentlemi. Kolem břízy bude upevněný velký věnec z proutí, na který budou navázány barevné stuhy, jež povedou do stran a vytvoří tak efekt barevné střechy.
 



Posted: 2017-03-20 11:57:44