person_outline
search

bannersokolka1

Zahájení sezony v RetroAutoMuzeu Strnadice

RetroAutoMuzeum ve Strnadicích u Maršovic v sobotu 22. dubna 2017 od 11,00 hod. zahajujý sezónu.

 I letos se můžete těšit na novinky v expozici. Byla rozšířena sbírka tuzexových vozidel, během sezóny postupně v celé expozici přibude asi 20 nových automobilů. Celkem je k vidění více než 160 vozidel. Dále si můžete prohlédnout nově vytvořený dobový holčičí pokojíček s hračkami a výzdobou našeho dětství.

Součástí sbírky je více než 150 vozidel značky Aero, ARO, Dacia, FSO, Moskvič, Oltcit, Škoda, TatraTrabant, UAZ, VAZ, Volha, Záporožec, Wartburg, a dalších.

Expozice muzea je tvořena několika výstavními celky doplněnými o řadu dioramat. Jedna z hlavních částí nazvaných "Od zavinovačky k sametu" je věnována fenoménu automobilu, který nás provází opravdu doslova celým životem. V době, kdy se některé typy vozidel vyráběly prakticky beze změn i dvě desítky let, bylo celkem běžné se na cestách potkávat s jejich nejrůznějšími variantami. I ty si v muzeu můžete prohlédnout.

Součástí rozsáhlé sbírky je pro porovnání i dynamicky se rozvíjející expozice vozidel dovážených do ČSSR formou podniku zahraničního obchodu TUZEX ze stejné doby. Nově je otevřena i sbírka malosériově vyráběných vozidel z přelomu osmdesátých a počátku devadesátých let. Jedna z expozic je věnována hračkám ze stejného období. Můžete si zde prohlédnout i nejstarší tramvaj typu T3 na okrese Benešov.



Posted: 2017-03-31 06:17:25