person_outline
search

bannersokolka1

Pat a Mat slaví Velikonoce v muzeu Grévin Praha

Už přes 40 let Pat a Mat, dva pověstně nešikovní kutilové, baví svými zlepšováky diváky u televizních obrazovek. Tentokrát se však místo svého domova rozhodli vylepšit nejzábavnější muzeum voskových figurín Grévin Praha v Celetné 15, které se jim pod rukama mění k nepoznání.

Od 14. dubna 2017 máte možnost navštívit interaktivní výstavu o Patovi a Matovi a objevit svět těchto dvou kutilů. Nahlédnete pod pokličku jejich tvůrcům a můžete si sami vyzkoušet, jak vzniká animovaný film. Pata a Mata najdete v celé expozici. A jak jste zvyklí, budou v plném nasazení vylepšovat muzeum svým pověstným způsobem. Budete moci také navštívit jejich obydlí a určitě se setkáte i přímo s nimi, protože se tam budou činit po celý velikonoční prodloužený víkend!

Tahle povedená dvojka kutilů – nových údržbářů muzea představí techniku výroby animovaného filmu, s pomocí trikové fotografie a 3D iluzí se každý může stát součástí animovaného světa Pata a Mata. Na workshopu light – art show si návštěvníci vyzkoušejí malování světlem známé z divadla Ta Fantastika od umělce Alexe Dowise. Tajemný přístroj Phenakistoscope přiblíží, jak se animované filmy dříve skutečně vyráběly. Je povoleno vše zkoušet, fotit, všeho se dotýkat, a hlavně se bavit. Interaktivitě a fantazii se meze nekladou



Posted: 2017-03-31 05:56:44