person_outline
search

MissinCat

Křehké a svěží písně kosmopolitní písničkářky a multiinstrumentalistky MissinCat zazní 5. května 2017 v pražském Café V lese.

Už v mateřské školce prohlásila, že chce být zpěvačkou, čemuž neváhala obětovat slušně rozjetou kariéru basistky v dívčí pop-rockové kapele Vertigini i zázemí domovského Milána.

Caterina Barbieri alias MissinCat tak považuje již deset let za svůj druhý domov Berlín. Výčet úspěchů ostatně dokazuje, že stěhování bylo krokem správným směrem.

V německé metropoli vzniklo její debutové album Back On My Feet, které ihned zabodovalo v hitparádách a reklamě - stejnojmenný singl Back On My Feet zazněl ve spotu Nintenda i na prestižním festivalu SXSW v USA. Navíc byla majitelka příjemně nakřáplého hlasu vybrána jako předskokanka Amy Winehouse a The XX. Druhou desku s názvem Wow okořenila o mezinárodní spolupráci se švédským producentem a písničkářem Sonnym Boyem Gustafssononem, duet s MissinCat na albu střihla Miss Li nebo italská indie-rocková hvězda Dente, s nímž se podílela na soundtracku k úspěšnému italskému filmu Omamamia.
 



Posted: 2017-04-25 12:24:30