person_outline
search

bannersokolka1

Životopisný muzikál Chaplin v Městském divadle Brno

Muzikál, který je napsán na motivy Chaplinova bohatého života, byl uveden na Broadway v roce 2012 a hned získal čtyři nominace na ceny Tony a šest na Drama Desk Award. Osud hlavního hrdiny je vyprávěn strhujícím způsobem a odhalena je i řada okolností, o kterých věděli jen ti nejzasvěcenější.

evropské premiéře uvede Městské divadlo Brno životopisný muzikál o hvězdě stříbrného plátna. Brněnští divadelníci muzikál přizpůsobili svým záměrům, k čemuž dostali prostor od držitelů autorských práv. Celý jej zasadili do Chaplinova studia, přičemž titulní role je v díle rozdělena mezi tři herce – malého chlapce, muže v nejproduktivnější fázi života a zestárlého muže, který se ohlíží za svým životem a přemýšlí nad svou nejslavnější postavou - Tulákem.

Muzikál představuje složitou osobnost z mnoha úhlů pohledu – jako syna, manžela, milence, tvůrce, ale i kriticky uvažujícího, společensky angažovaného člověka vyštvaného ze Spojených států amerických do švýcarského exilu. Nevynechává osobní život, jedna ze scén například zobrazuje nerovné boxerské klání Chaplina s jeho třemi bývalými manželkami.



Posted: 2017-01-13 16:01:27