person_outline
search

bannersokolka1

Lyžařské středisko Pustevny

Lyžařské středisko Pustevny se nachází 6 km od Frenštátu pod Radhoštěm. Lyžařské terény jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro zdatnější lyžaře.

Středisko je vybaveno dvousedačkovou lanovou dráhou, vleky a systémem technického zasněžování. Sjezdové tratě jsou pravidelně upravovány. Na Pustevnách je celkem 6 sjezdových tratí různých obtížností. Lanová dráha je v provozu denně, odjezdy v každou půl hodinu od 8:00 do 18:00 hod.

Pro začínající sjezdaře doporučujeme sjezdovku Pod Šumnou, která se nachází v blízkosti lanové dráhy na Pustevnách. Zkušenější lyžaři mohou navštívit Velkou sjezdovku, která která svými parametry uspokojí široké spektrum lyžařů. Náročnější lyžaři pak mohou využít sjezdových tratí Lokomotiva, Malá sjezdovka a Pod Kolibou. Pro děti je k dispozici lanový vlek. Pro vyznavače snowboardingu je připraven oblíbený snowpark.

V okolí Pusteven jsou upravovány také lyžařské běžecké tratě v délce 44 km jak pro klasiku, tak i pro bruslení. K nejvyhledávanějším běžeckým trasám patří nenáročná hřebenová trasa s výhledy do okolí, směrem na Radhošť (1129 m n. m.) nebo na opačnou stranu směřující trasa na Martiňák. Upravovány jsou zde i závodní okruhy standardních tratí střední obtížnosti a délek od jednoho do patnácti kilometrů.

Zajištění přepravy lyžařů vláčkem z parkoviště k dolní stanici lanové dráhy. Informace o sněhových podmínkách a provozu vleků na tel. 739 392 969. Jezdí zde skibusy, které lyžaře dopraví až k hlavní sjezdovce. Využít můžete také lístky pro seniory, tedy pro lyžaře, kterým je nejméně 65 let - za skipas zaplatí stejně jako děti.



Posted: 2017-01-20 14:12:38