person_outline
search

bannersokolka1

Deštenské zvonění na pomoc dětem

Letošní již 8. ročník veřejné cyklotour Na kole dětem (31.5. – 10.6.2017) napříč Českou republikou, v čele pelotonu s Josefem Zimovčákem, známým po celém světě především jeho jízdami na vysokém kole zvaném kostitřasu, zamíří i do regionu Orlických hor a Podorlicka.

První zastávkou v destinaci bude právě Deštné v Orlických horách (sobota 3. 6. 2017, dojezd 3. etapy cyklotour). I zde se rozezní jeden ze zvonů z dílny pana Šedy. Zvony z Deštného ale zazvoní v řadě dalších českých měst a obcí, kudy bude projíždět peloton. Jeden ze zvonů bude zvonem putovním a bude symbolem 8. ročníku. Cyklotour nejen zahájí, ale i ukončí a na závěr bude vydražen na pomoc dětem. Dalších 10 zvonů bude postupně rozvezeno do obcí a měst, která budou místy dojezdů jednotlivých etap této 10denní veřejné tour. Jeden ze zvonů bude darován generálnímu partnerovi projektu, kterým je Škoda Auto Mladá Boleslav.

Odlévání zvonů budou přístupná veřejnosti a budou probíhat pravidelně, vždy jako páteční večery se zvony. Každý zvon má svůj příběh. Zvony svým hlasem ohlašovaly smrt i nový život, varovaly před nebezpečím, ale vybízely i k pokoji a míru další generace. Tyto zvony mají pomoci nejen finančně (z konta rekondiční pobyty dětí aj.), ale především probudit naději, a to nejen u nemocných dětí, které potkal nelítostný soupeř v podobě vážné nemoci, ale vybídnout i ostatní k zamyšlení nad smyslem života a k radosti z pomoci jakýmkoliv směrem.

Malebnou chaloupku s ateliérem a venkovní zvonkohrou, která vydává své krásné tóny každý den vždy v celou hodinu od 10 do 18 hodin, najdete na turisticky oblíbené Staré cestě.



Posted: 2017-02-28 16:24:12