person_outline
search

bannersokolka1

Restaurant Alcron v Praze - nejlepší v republice

Svou labužnickou kuchyní, nádherným prostředím a zdvořilou obsluhou je restaurace Alcron příslibem skutečně nezapomenutelného večera. Historie restaurace sahá až k roku 1932.

Interiér tvoří původní mramorový krb z roku 1932 a tapeta s tančícími páry na pozadí New Yorku na motivy Tamary de Lempicki. Restauraci ve stylu art deco „vládne” šéfkuchař Roman Paulus. Paulusova kuchyně není založena na experimentech s molekulami a kdovíjak složitých chuťových objevech. Není divoce invenční ani nepracuje s technologickými veletoči, šéfkuchař Alcronu staví z jiného materiálu. Stěžejní pro každý pokrm je precizní výběr kvalitních, autentických surovin, které do něj přinášejí intenzivní chutě.

Restaurace Alcron se specializuje již od svého založení na ryby a mořské plody, nicméně můžete zde dostat i US-prime hovězí flank steak. Každý měsíc se zde připravuje speciální menu, které vychází z aktuální sezónní nabídky. Promyšleně stavěné receptury, v nichž se uplatňují suroviny ryze domácí provenience, se objevují vedle pokrmů postavených na největších světových delikatesách. Příklad prvního směru ukazuje tradiční bramboračka anebo telecí hřbet s hostínským chřestem, rýžovou kroketou a smržovou omáčkou. Druhý směr reprezentuje třeba salát z královského kraba s avokádem a omáčkou z pečených paprik či chřest s mušlemi svatého Jakuba pečenými v papilotě s citronovou trávou, zázvorem a limetkovými listy.

Restaurace získala v roce 2017 již po několikáté michelinskou hvězdičku, což ji řadí mezi velmi kvalitní a úspěšné restaurace. Intimnost restaurace zajišťují místa pro pouhých 24 hostů.



Posted: 2017-03-08 12:33:46