person_outline
search

bannersokolka1

Festival cyklocestování Frýdek-Místek

Tradiční a originální cestovatelský festival Cyklocestování ve Frýdku-Místku se uskuteční již po jedenácté na plátně a v prostorách Nové scény Vlast. Prostřednictvím besed, promítání, filmů a workshopů se můžete vydat s cestovateli na kolech do různých koutů světa.

Hlavním programem bude projekce slovenského dobrodruha Ondreje Izakoviče, který povypráví o komplikovaném cyklocestování vzdáleným Mongolskem a druhým hlavním tahákem bude vzpomínka na průkopnické cykloputování Jany a Pavla Kneblových, kteří se na kolech z kontejneru a za neuvěřitelných 250 dolarů dostali na kolech z Beskyd až do Nepálu a zpět.
O zážitky nebude nouze ani v besedě Míši a Libora Heclových o kombinované cyklo-bruslařské jízdě ze Švýcarska na Moravu, Mirek Šlégl povypráví o neuvěřitelné expedici na skládačce, netradiční bude povídání Tomáše Horáka o cestě na jednokolce za polární kruh a chybět nebudou ani Stillerovi, kteří představí svoji nejnovější projekci o rodinném cykloputování po severozápadní Americe. A to není vše!

Festival pořádá Občanské sdružení Cyklocestovatelé za významné podpory příspěvkové organizace Národní dům Frýdek-Místek, která je spolupořadatelem akce.



Posted: 2017-01-13 07:08:54