person_outline
search

bannersokolka1

Běžíme na hrad Loket

Běžíme na hrad je běžecký seriál, spojující sport, kulturu, zlevněné vstupné na hrad, ale i doprovodný program pro dospělé a děti (Pohádková cesta, kvíz Tajemství hradu, skákací hrad, tombola a další..) Startovat můžete v závodě na 5 km, 15 km, dětské závody dle věkových kategorií.

Běžecké trasy převážně vedou podél řeky Ohře, ale v závěru i skalním tunelem nebo přes „houpací“ most v podhradí gotického Lokte. Delší trať zavede závodníky od řeky i do lesnatých kopců. Po závěrečném výběhu je cíl závodu na dohled od hradní brány. Zázemí závodu je v amfiteátru pod hradem s impozantní kulisou hradu Loket.

Velice oblíbené jsou dětské závody, které začínají v 11 hod. Závodit mohou děti od 3let. Dětské závody - kategorie podle věku v délkách 100m; 300m; 600m a 1.200m. Po dětských závodech v 13 hodin startuje Pětka a v 14:30 Patnáctka běh. Závody mají seriálový charakter. Závodí, jak profesionální běžci, tak i rekreační běžci. Součástí je občerstvení pro závodníky, doprovodný program, ceny pro vítěze, tombola, interaktivní šermířské vystoupení a další...



Posted: 2017-01-30 16:57:00